ケロチナミン配合広報企画剤。副作用:ゲーム、漫画、料理、奇行、浦和レッズ
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珍しく朝早く起きたらテーブルにりんごがどん、と乗っていた。 ・・・・・・ これはやさしい母が私のために用意した朝食・・・ではなくて、 「このりんごで何か作れ」 という無言のプレッシャーだ。そして冷凍庫にはパイ生地が入っていることを私は知っている。つまり、これは、アップルパイを作れという命令なのだ。 いろいろ用事があったのでそれを済ませてから煮りんごを作り、冷ましている間に別の用事を片付け、ダラダラと夕方焼き上げた。母はどうやらこれをデザートとして食うつもりらしい。別にお菓子を作るつもりで早起きしたわけではないので、パイは「冷凍パイシート」を利用。昔本当にお菓子作りにはまっていたときは毎回手作りしたパイ生地だが、あれは本当にしんどい。真剣に大理石を買おうかと思ったほどだ。 煮りんごはかなりカンタンにできるのだが、ときどきレシピで「りんごに水を加えて煮る」とかいてあるものがあるのだが・・・私は初めての煮りんごでこれをやって、水分が出すぎてりんごがしなしなになっちゃって、冷ましたときには完璧に形崩れした悲しい経験があるので、りんごは直接鍋に入れて火にかける。砂糖はてきと~に味をみながらぱらぱら。シナモンもてきと~にぱらぱら。レモンいれたきゃいれて、火が通ったら冷ます。 昔、「ロシアンアップルケーキ」というレシピを手に入れたことがある。(出所は不明)なにやら重たいパウンドケーキのようなレシピだったのだが、オーブンにいれて・・・ 30分・・・ 40分・・・ 50分・・・ 焼けない(;゚-゚) 2時間くらいかかっただろうか・・・香ばしいにおいが部屋に漂い、さ~食うぞ!とざっくりケーキを切ったら・・・ りんごがない りんごはどうやら高温で長時間加熱すると消滅するらしい。たっぷりりんごを使ったケーキだったから、とても悲しかった。「クッキーのように重たいケーキ(りんご風味)」はまずくはなかったが・・・ I found apples on the kitchen table when I woke up early this morning. ... This is NOT a breakfast that my lovely mother prepared for me. Rather, this is a type of silent DEMAND that tells me to bake something with them. I also knew that there were pie crust in the freezer... This means she (my mom) wants me to bake some apple pie. I had to take care of few things in the morning. I cooked up apples during lunchtime, and then baked pies in the afternoon. I used to make pie crust from scratch when I was really into baking, but I wasn't prepared for this today so I used frozen pie sheets. Making cooked apples is simply. Slice up apples and put them in a pan with sugar, lemon, and cinnamon. I never measure those ingredients so I can't tell you how much. Just do whatever you like. Some recipe say you need to put water to cook apples, but when I tried that long time ago, apples got too soggy. Once I had a recipe of "Russian Apple Cake." (I forgot where I got it.) It was kind of like pound cake only heavier with apples. I put the dough in the oven and... 30min... 40min... 50min... NOT DONE YET. (;゚-゚) It probably took like 2 hours... I was so ready to eat when I found... no apples inside I have learned that apples disappear when they are baked in high heat for too long. It tasted ok, but I used so many apples and they are all...gone. byケロヨン
by windupbird
| 2004-11-18 17:25
| お菓子(Baking)
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