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コーヒーとくるみのパウンドケーキ Coffee Walnut Pound Cake

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レシピは下のRecipe!!をクリック  Click "Recipe!!" for the direction.

その昔私はパウンドケーキは

「焼きあがったとき1パウンドあるからパウンドケーキ」

だと信じて疑わなかった。

そんな便利な分銅のようなケーキが家庭で作れれば画期的だ。が、パウンドケーキとは小麦粉、砂糖、バター、卵がそれぞれ1パウンドずつ入るケーキだからそう呼ばれているわけだ。

しかし1パウンドは約453.59グラム。各材料その量が入るとなると・・・

昔はどでかいケーキだったに違いない。

このレシピは甘さを控えてラムのかわりにカルーアで代用できるのがポイント。私はカルーアのほうが好きです♪あとは上にふりかけた砂糖が焼いたあとに香ばしくなります!パウンドケーキは意外とカンタンなのでぜひおためし下さい!

I used to think that we call "pound cake" because it comes out as 1 pound when it's baked.

Well, the truth is that they used to put a pound of flour, butter, eggs, and sugar to make this cake. It's not like people used this cake to weigh...

Of course, we no longer use a pound of each, but the basic is the same.

This recipe is less sweeter than normal pound cake. You can use coffee liquor instead of rum. It's real easy to make one so you should try!



18cmパウンドケーキ型一本分

材料
バター (butter) 150g
小麦粉 (flour) 180g
ベーキングパウダー (baking powder) 1 teaspoon
卵 (eggs) 2個半 (two and 1/2)
砂糖 (sugar) 120g
インスタントコーヒー (instant coffee) 1 tablespoon
ラム酒またはカルーア (dark rum) 1 tablespoon
クルミ (walnuts) 100g
牛乳 (milk) 1 tablespoon

1. バターと卵は室温に戻しておく。小麦粉とベーキングパウダーはふるっておく。オーブンを170~180度に暖めておく。クルミはこまかく刻んでおく。
 Leave butter and eggs in room temperature. Shift flour and baking powder together. Preheat the oven at 350F. Chop walnuts into small pieces.

2. バターをクリーム状に練る。やわからくなったら泡だて器にかえ、砂糖を3回にわけて加えてよく泡立てる。白っぽくなるまでやる。
 Cream butter. Use a whisk when it becomes soft enough and add sugar gradually. Whip until it looks whitish.

3. バターに溶き卵を3回にわけて加える。よく混ざったら少量の湯で溶いたインスタントコーヒーと洋酒をまぜる。コーヒーは必ず冷ましてから入れること。
 Add 1/3 of eggs into 2 and blend well. Repeat the process until eggs and butter are completely mixed. Dissolve coffee into small amount of hot water and cool. Add the coffee and liquor into butter mixture.

4. 3にふるった小麦粉の1/3を入れてへらでさっくりと混ぜる。牛乳を加えまぜ、さらに残りの小麦粉をいれて切るようにまぜる。生地につやが出てきたらクルミをいれてかるくまぜ、型にいれて上に少量の砂糖をふりかける。オーブンで約1時間焼く。
 Add 1/3 of flour into 3 and blend with a spatula. Then mix milk into it. Put the rest of flour and mix well. When the dough becomes shiny, add walnuts. Put the dough into the pan and sprinkle a bit of sugar on top. Bake it for about 1 hour.
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byケロヨン by windupbird | 2005-03-21 21:19 | お菓子(Baking)
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