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お菓子作りと手芸とゲームと本とカエルとレッズをこよなく愛するアメリカ帰りの頭痛もち hosted by ケロヨン
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Mini Pound お楽しみミニパウンド
Mini Pound お楽しみミニパウンド_b0005123_8124317.jpg

材料 (ミニパウンド型5~6個:5 to 6 mini-pound)
無塩バター (unsalted butter) 140g
砂糖 (Sugar) 120g
卵 (egg) 140g
小麦粉 (flour) 140g
ベーキングパウダー (baking powder) 1 table spoon
バニラオイル (vanilla oil) 少々 little bit
トッピング(Toppings)バナナ、好みのジャム、チョコレート、ココア、ナッツ、(bananas, jam, chocolate, cocoa, nuts)、etc.

 



1) バターは室温に戻しておく。粉類はふるっておく。オーブンを170~180℃に温める
 Leave the butter in room temperature. Shift flour and baking powder. Preheat the oven to 350F.
2) バターを泡立て、白っぽくなったら砂糖を少しずつ加え、20分ほど泡立てる。
 Beat the butter. When it starts to look white, add sugar little by little. Beat about 20 minutes.
3) バターに溶き卵を3回くらいにわけて加える。バニラオイルもいれよく混ぜる。
 Add eggs to 2, separating 3 times. Add vanilla oil and mix well.
4) 小麦粉を加え、ごむべらで下から上に大きく返すようにつやがでるまでしっかりまぜる。
 Add flour to 3. Use a spatula and mix until the dough becomes glossy.
5) ナッツ、バナナ、ココアなど好みのトッピングをそれぞれの生地にまぜ、型に入れてオーブンで20~25分焼く。竹串を刺して生地がついてこなくなったらできあがり。
 Separate the dough in 5-6 small bolws and mix your choice of topping to each. Put them in small pound pans and bake about 20-25 minutes. Stick a tiny stick to see if it's done.

*To those of you who live in the States... This recipe assumes that you use Japanese butter. If you want to use this recipe using American ingredients, make sure that you use Land o' Lakes butter and add 30~40 g more flour.
byケロヨン by windupbird | 2004-08-04 08:14 | お菓子(Baking)
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